fbpx

Обертинці нарікають, що після скроплення хімікатами полів хворіють люди. ВІДЕО

Суспільство 10:29, 19.09, 2018

Мешканці Обертина, що у Тлумацькому районі, нарікають на місцевих орендарів землі. Кажуть, ті не тільки вбивають шкідників та бур'ян на полях, а ще й отруюють повітря.

Обертинці запевняють, як тільки працює спецтехніка аграріїв, жити у селищі – нестерпно. Тутешні розповідають, що масово хворіють і діти, і дорослі, вимирають цілі сім’ї бджіл, навіть воду із криниці люди бояться пити, йдеться у сюжеті каналу "НТК".

Крім того, обертинці нарікають, що габаритна техніка орендарів розбиває дороги. 

Компанія "Перспектив" орендує майже 1300 га землі на території Обертинської селищної ради.

Керівник селищної ради Віктор Хамут каже, що жодних попереджень про обробку полів хімікатами не надходило, хоча орендарі повинні були це робити. Однак з компанією вже співпрацюють 8 років і люди весь час отримують за свої паї – чи то гроші, чи то зернову продукцію на вибір. Орендарі вкладають гроші і у соціальний розвиток Обертина. До бюджету селища теж надходять чималі кошти: у 2017 році – понад 800 тисяч гривень.

Селищний голова розуміє, що здоров'я людей – найцінніше, однак, якщо відмовити орендарям у співпраці, це означатиме і відмову у розвитку Обертина.

Керівник філії "Перспектив" Павло Потомський запевняє, що усі хімікати, якими обробляють поля, сертифіковані. Виїжджають на поля у безвітряну погоду і в дозволений час доби.

Вирішення проблеми шукали на спільній зустрічі із місцевою владою та орендаторами землі. Люди запевнили: якщо їх не почують, зібрати урожай орендарям не дадуть.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: