fbpx

Мешканці села Раковець вимагали в депутатів облради негайної добудови школи. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 15:12, 09.10, 2015

"Вимагаємо негайного продовження будівництва школи в селі Раковець, інакше будемо протестувати", – з таким та іншими плакатами мешканці села приїхали з Городенківського району на сесію Івано-Франківської обласної ради.

У виступі перед депутатами батьки учнів Раковецької школи нарікали на невиконані обіцянки влади.

Школа у селі Раковець, що на Городенківщині, – довгобуд. Ще на початку 2013-го тодішній голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк обіцяв селянам за рік добудувати школу. Проте слова не стримав. Будівництво не розпочали досі.

"У нас в школі 200 дітей вчаться, тиснуться, умов ніяких", – пояснювали люди обласним депутатам. 

Голова облради Василь Скрипничук запропонував внести питання добудови Раковецької школи в порядок денний. Але пропозиція не набрала достатньо голосів.

"Вимагаємо, щоби кошти, передбачені на школу, були витрачені належним чином і щоби цьогоріч продовжили будівництво. Ми готові до більш радикальних дій!" – сказали журналісту КУРСу мами учнів.

Вимоги батьків підтримав депутат облради Тарас Парфан. Він подав запит до голови ОДА та до Департаменту капітального будівництва, щоби цьогоріч таки розпочати роботи в Раковецькій школі. Для цього в обласному бюджеті були передбачені і не використані 700 тисяч гривень.

 

А на 2016 рік Парфан запропонував внести це будівництво в проект бюджету розвитку області.

Обласна рада прийняла запит. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: