fbpx
  • Головна
  • Новини
  • "Метою вибухів на газопроводі на Прикарпатті є легітимізація «Південного потоку», – Яценюк

"Метою вибухів на газопроводі на Прикарпатті є легітимізація «Південного потоку», – Яценюк

13:16, 03.06, 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що метою вибухів на ділянці газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород в Івано-Франківській області є легітимізація «Південного потоку».

«Стосовно взагалі позиції Росії. Ви знаєте, що перед президентськими виборами в нас були дві спроби терористичної атаки на українську газотранспортну систему. Ці спроби сталися на території Івано-Франківської області. Ми чітко усвідомлюємо, що такі спроби мали на меті дискредитацію української ГТС, мали на меті перервати транзит, мали на меті доведення для наших західних партнерів, що Україна – нестабільна держава, й мали на меті легітимізацію «Південного потоку».

Про це говорив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради України у вівторок, – пише Інтерфакс-Україна.

За словами А. Яценюка, проект «Південний потік» збільшить енергетичну залежність Європи, а також відсторонить Україну від спільної з Євросоюзом енергетичної політики та посилить позиції російського «Газпрому» в Європі.

«Він («Південний потік») не має нічого спільного з енергетичною безпекою», – сказав Прем’єр.

При цьому він закликав ЄС «заблокувати «Південний потік» і запевнив, що Україна є надійним транзитером газу й має намір і надалі виконувати всі свої зобов’язання, «якщо Росія не заважатиме».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: