fbpx

Міністр Лілія Гриневич у Коломиї зустрілася з освітянами

Суспільство 17:39, 06.06, 2019

Сьогодні на Коломийщину з робочим візитом прибула міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Спочатку головна освітянка країни завітала до Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій. Вона перевірила на готовність відкриття нової спеціальності з підготовки електротехніків. 

На зустрічі з освітянами Коломийського району Лілія Гриневич розповіла, скільки коштів виділено на освіту цього року. У 2019 зведений бюджет на освіту становить 246 млрд грн, 69,6 млрд грн з яких – загальний обсяг освітньої субвенції.

Крім цього, Гриневич повідомила, скільки коштів виділяє державний бюджет у різних галузях освіти, пише Дзеркало медіа.

Найважливіші з них – 200 млн грн на природно-математичні кабінети, 950 млн грн на обладнання для нової української школи, 265 млн грн субвенції на підвищення кваліфікації вчителів, 300 млн грн на закупівлю комп’ютерів, 700 млн грн на підключення інтернету у школі, 504 млн грн на інклюзивну освіту.

Окрім того, 267 млн 336 тис. 300 грн Міністерство освіти і науки України виділило цьогоріч на програму "Гідність дитини".

Міністр освіти і науки України на зустрічі з освітянами Коломиї та району озвучила чотири пріоритети підготовки до нового навчального року.

Одним із головних є підготовка до першого класу, вчасні закупівлі та використання усіх субвенцій, реальне впровадження наскрізних ліній у 5-9-х класах та повноцінне опанування новими механізмами Держстандарту старшої школи.

Лілія Гриневич виділила ще й чотири наскрізні лінії у базовій школі. Для Міністерства освіти найголовнішими елементами є підприємливість, фінансова грамотність, екологічна безпека та сталий розвиток, а також, звичайно ж, здоров'я та безпека дітей. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: