fbpx

Міністр юстиції закликав франківців кохатися, одружуватися за добу і народжувати дітей

Суспільство 17:50, 31.08, 2017

Міністр юстиції Павло Петренко відзначив активне користування мешканцями області новими послугами "шлюб за добу" та отримання свідоцтва про народження у пологових будинках.

Про це Павло Петренко розповів на прес-конференції в Івано-Франківську.

Нагадаємо, Івано-Франківськ приєднався до загальноукраїнського пілотного проекту "шлюб за добу" 14 лютого. За цей час, повідомив міністр, 150 молодих пар скористалися цією послугою і одружилися за добу. Жодна з них, за словами міністра, не розлучилася. Втім, нещодавно обласне управління юстиції повідомляло, що свідоцтво про одруження отримала 200-та пара, яка вирішила одружитися за добу.

Відсоток пар, які одружилися за одну добу, складає майже 20% від всіх одружених у першому півріччі 2017 року.

Павло Петренко закликав усіх мешканців області користуватися послугою "шлюб за добу".  

"Закликаю всіх користуватися цими європейськими сервісами, одружуватися, кохатися, народжувати дітей. Тому що наше завдання – максимально спрощувати бюрократичні процедури і створювати вам комфортні умови для таких приємних хвилин у вашому житті",  сказав міністр.

Міністр також відзначив, що Івано-Франківщина  серед лідерів у видачі свідоцтв про народження у пологових будинках. 53% народжених в області дітей отримують документи у пологовому будинку протягом 24 годин після народження.

"Франківщина у цьому плані один із лідерів. З початку року 1630 немовлят, які народилися в області, отримали документи у пологовому будинку. Це 53% від усіх новонароджених. В середньому по Україні кожна третя дитина отримує документи у пологовому".

Нагадаємо, зранку міністр Павло Петренко взяв участь у засіданні оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя. Пізніше відкрив нову будівлю обласного державного нотаріального архіву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: