fbpx

Міноборони частково засекретило інформацію про мобілізацію

Суспільство 17:32, 02.10, 2014

Міністерство оборони України засекретило інформацію про загальну кількість мобілізованих України по областях.

Про це у відповіді на офіційний запит повідомив "Коментарям" начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Богдан Миколайович Сеник.

За результатами обробки запиту, прес-служба Управління преси та інформації Міністерства оборони України повідомила, що військовим комісаріатом Збройних сил України завдання щодо призову військовозобов'язаних до лав Збройних сил та інших військових формувань у ході третьої хвилі часткової мобілізації в цілому виконані.
Втім, про кількість мобілізованих у Міноборони відповісти відмовилися, зіславшись на те, що ця інформація не для всіх.
 

"Загальна кількість мобілізованих (кількість мобілізованих по областях) є інформацією з обмеженим доступом", – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У свою чергу, в Міноборони повідомили, що в результаті проведення третьої хвилі часткової мобілізації на військову службу прибула майже однакова кількість військовозобов'язаних як зі східних регіонів країни, так і з західних.
 
"Дещо більше військовозобов'язаних було призвано з Чернігівської, Житомирської, Львівської, Кіровоградської, Миколаївської і Дніпропетровської областей", – уточнюється в тексті відповіді на запит.
 
Також у Міноборони зазначили, що добровольців, серед призваних на службу, було 30%.
 
"У відповідності зі ст.1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" громадяни України зобов'язані прибувати за викликом військового комісара (у разі отримання повістки) у випадках, які визначені у зазначеній статті Закону України", – додали в Міноборони.

Крім того, уточнили, що восени планується призвати в армію громадян призовного віку, а не військовозобов'язаних.

"Військовозобов'язані, які призвані на військову службу під час мобілізації, отримали статус військовослужбовців Збройних сил України, тому їх фінансування забезпечується в межах загальних видатків, передбачених на утримання Збройних сил України", – підсумували в Міноборони.
 
Як повідомляв КУРС, міністр оборони Валерій Гелетей сьогодні заявив, що українці мають бути готовими до четвертої хвилі мобілізації. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: