fbpx

Міська рада Франківська вимагає прискорення реформування правоохоронної системи

Суспільство 11:16, 20.11, 2014

Міська рада просить Президента та прем’єр-міністра України прискорити реформування правоохоронної системи, а не обмежуватися тільки "поверховою люстрацією та точковим переміщенням осіб з посади на посаду".

Відповідне звернення прийняла сесія міськради.

"Останнім часом жителі Івано-Франківська стали свідками ряду резонансних подій. Зокрема, мова йде про травмування пішохода на переході на вул. Василіянок, що скоїв минулого місяця офіцер міліції. Затримання напередодні іншого працівника обласного управління МВС в нетверезому стані за кермом авто. Резонансне вбивство двох молодих чоловіків, вчинене з особливою жорстокістю нібито власником стоматологічного кабінету", – йдеться у заяві.

Щодо останнього, то міськрада стурбована інформацією про спроби тиску з боку батьків підозрюваного на родичів жертв та спробу зробити підозрюваного неосудним.

Депутати міськради вважають, що участь працівників внутрішніх справ у військових діях на сході країни аж ніяк не змінює градус суспільної напруги щодо протиправних дій їхніх колег.

"Сподіваємося, що оновлені в результаті виборів усієї гілки виконавчої та законодавчої влади зможуть здійснити швидкі структурні реформи для створення дійсно дієвої, поставленої на службу кожного українця, правоохоронної системи", – підсумовується у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: