fbpx

Міська рада прийняла програму розвитку комунального транспорту

Економіка 16:20, 15.02, 2018

Результатом програми, що розрахована на 5 років, має стати суттєве збільшення частки комунального транспорту в пасажирських перевезеннях у місті.

Програму депутатам представив директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк. 

Згідно з програмою, до 2022 року в Івано-Франківську закуплять 40 нових низькопідлогових тролейбусів та 35 вживаних. Кошти на це міськрада отримає в кредит від ЄБРР, частково використає бюджет міста та грантові гроші. Всього на придбання тролейбусів передбачено 340 млн грн, ще 180 млн – на покриття витрат, пов’язаних з використанням кредиту.

Також КП "Електроавтотранс" планує закупити 50 нових низькопідлогових автобусів за 280 млн грн, ще 30 млн грн закладено на кредитні витрати.

Також будуть збудовані нові тролейбусні лінії. 

Депутат Сергій Палійчук запропонував доповнити програму пунктом про створення в місті комунальної служби таксі, для якої закупити електрокари. Голутяк ідею оцінив позитивно, але змін до програми не вносили. 

За програму розвитку комунального транспорту проголосували 34 обранці. 

Як писав КУРС, 2018 рік у Франківську оголосили роком комунального транспорту. Сьогодні на КП "Електроавтотранс" чи не найбільшою проблемою є нестача водіїв: підприємство шукає водіїв на зарплату від 7 до 12 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: