fbpx

Міська рада запровадить мораторій на будівництво в центрі Івано-Франківська

Суспільство 12:38, 19.02, 2016

Івано-Франківська міська рада розгляне рішення про запровадження мораторію на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд в межах визначеної історико-архітектурної заповідної території міста. Відповідне рішення ухвалив виконком міської ради.

Згідно з проектом рішення, буде запроваджений мораторій в межах історико-архітектурної заповідної території міста на розміщення і проектування нових будівель та реконструкцію з розширенням і надбудовою існуючих.

Мораторій діятиме до затвердження містобудівної документації, зокрема – "Коригування (внесення змін до) генерального плану, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради)".

Так, департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини не видаватиме містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, а комунальники – технічні умови інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

Рішення не розповсюджується на капітальний ремонт інженерних комунікацій та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність міста.

До слова, рішення про створення "Історико-архітектурної заповідної території" Івано-Франківська ухвалили ще 1998 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: