fbpx

Міськрада дала новоствореному управлінню охорони здоров'я півмільйона гривень

Суспільство 10:50, 11.04, 2017

Сьогодні, 11 квітня, позачергова сесія Івано-Франківської міської ради прийняла рішення про внесення змін до міського бюджету. Змінами передбачається виділення 500 тисяч гривень на управління охорони здоров'я.

Гроші підуть на заробітну плату працівників та придбання технічних засобів – меблів, канцтоварів тощо.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що наразі управління базуватиметься у приміщенні адмінбудинку по вулиці Грушевського, 21.

Марцінків сказав, що рішення про створення управління прийнято на випередження, адже незабаром президент підпише закон, який зобов’яже усі великі міста створювати такі управління.

За словами Марцінківа, управління було створено, щоб усі заклади охорони здоров'я у місті отримували однакову увагу і підтримку. 

"Коли головний лікар очолює і управління, він хоче чи ні, а перетягує ковдру на ЦМКЛ. Я не кажу, що це зле, але медицина у нас велика, 5 поліклінік, багато відділень. Треба більше уваги зараз на інші заклади, на пологовий, дитячу медицину", – пояснив Марцінків.

Як повідомляв КУРС, Івано-Франківська міська рада вирішила створити власне управління охорони здоров'я на сесії 15 березня цього року. Керівником управління Марцінків призначив Марію Бойко, яка до цього працювала у Департаменті охорони здоров'я ОДА, за фахом вона епідеміолог. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: