fbpx

Міськрада Франківська просить Президента і парламент припинити конституційний шантаж

Політика 17:25, 28.01, 2016

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента та Голови Верховної Ради України щодо незаконних спроб внести зміни в Конституцію України.

"Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Вас, заявляючи про своє обурення та несприйняття внесеного на розгляд Верховної Ради України законопроекту про внесення змін до Конституції України, який узаконює "особливості здійснення місцевого самоврядування" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Ми вважаємо, що прийняття такого закону не приведе до відновлення українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей, а навпаки, загострить проблему повноцінного відновлення державно-політичного контролю України в межах своїх суверенних територій", – зачитав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На думку депутатів міськради, закріплення в Конституції України "особливого статусу" для окупованої частини Донбасу узаконить надання цим територіям автономії, значно ширшої навіть за ту, яку мала АР Крим.

"Закликаємо Президента і парламентську коаліцію припинити ганебний конституційний шантаж та приниження української нації. Рано чи пізно Україна обов'язково поверне окуповані території Донбасу і Криму, але не на умовах, нав'язаних Путіним, а на умовах, які відповідають нашим національним інтересам. Це єдиний шлях до припинення війни та досягнення справжнього миру на території суверенної України. І це відбудеться!"  переконані депутати.

Заяву прийняли 30 голосами. Фракція БПП "Солідарність" у міськраді за звернення не голосувала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: