fbpx

Міськрада дає 5 мільйонів гривень на проекти франківців: всі проекти на новому сайті

Суспільство 11:15, 05.03, 2019

Івано-Франківська міська рада проводить вже восьмий конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Вся інформація про конкурс і проекти відтепер на новому сайті.

Про конкурс проектів, які претендують на співфінансування з бюджету участі, розповіла секретар міської ради Оксана Савчук.

Конкурс вже стартував і триватиме до 5 квітня. Також сьогодні презентували новостворений, інтерактивний сайт конкурсу проектів та програмСайт містить усю інформацію про умови та перебіг конкурсу. Тут розміщено інтерактивну карту проектів, реалізованих в період 2012 – 2018 років. Вона буде доповнюватися майбутніми проектами. Тепер кожний охочий має змогу ознайомитись із проектами, що були профінансовані міською радою в рамках конкурсу.

Минулого року міський бюджет участі склав понад 4,5 млн грн. Цього року передбачено 5 млн грн.

"Наша ціль – показати, куди діваються кошти платників податків. Для нас важливо, щоб кожен мешканець міг зайти на сайт і подивитись, як використовувались кошти з бюджету та кошти громадських організацій і громадян, які співфінансують проекти", – зазначила Савчук.

1

Максимальний обсяг фінансування з міського бюджету проектів громадських та благодійних організацій для 1 заявника – 25 тис. грн.

Максимальний обсяг фінансування з міського бюджету проектів громадських та благодійних організацій при закладах та установах культури міста для 1 заявника – 25 тис. грн.

Максимальний обсяг фінансування з міського бюджету проектів громадських та благодійних організацій при дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах для 1 заявника – 50 тис. грн.

Максимальний обсяг фінансування з міського бюджету проектів ОСББ, будинкових, вуличних та квартальних комітетів, житлово-будівельних кооперативів міста для 1 заявника:

     – для будинків поверховість від 1 до 4 поверхів – 60 тис. грн.;
     – для будинків поверховість від 5 і більше – 100 тис. грн.;

Максимальний обсяг фінансування з міського бюджету проектів громад сільських рад сіл Крихівці, Вовчинець, Микитинці, Угорники, Хриплин для 1 заявника – 100 тис. грн.

Як розповіла Савчук, минулого року вперше за історію конкурсу двоє конкурсантів не змогли реалізувати проекти. Згідно з умовами, спершу для виконання проекту потрібно внести на рахунки 30% співфінансування, а тоді вже 70% надійде з міського бюджету. Тож, не усі минулорічні конкурсанти впорались із завданням.

"Сподіваємось, що цього року конкурсанти будуть більш свідомі", – каже Савчук.

Переможців обирає спеціальна конкурсна комісія.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: