fbpx

Івано-Франківськ може залишитись без води через підприємця, який перешкоджає роботі комунальників

Суспільство 13:22, 16.06, 2015

Для забезпечення ремонту електропостачання Черніївського водозабору міський голова доручив керівництву "Водоекотехпрому" і РЕМу звернутися до прокуратури та СБУ.

Сьогодні на оперативній нараді у міського голови директор КП “Івано-Франківськводоекотепром” Микола Саєвич повідомив, що водозабір живиться електрикою з двох підстанцій – в селі Березівка та заводу “Автоливмаш”. На сьогоднішній день робочими залишаються тільки дві лінії на підстанції в Березівці.

Комунальники не можуть полагодити несправність електролінії через бетонні блоки, які встановив приватний підприємець.

Саєвич зазначив, що в разі, якщо на підстанції в Березівці трапиться поломка, все місто залишиться без води. Проте на цей випадок “Івано-Франківськводоекотехпром” закупив дизельний електрогенератор, який встановлять у липні.

“В нає є дуже багато таких місць, як Угорники, Пасічна, де власники, приватники на мережах захоплюють території, встановлюють паркани, а потім не дають нам можливості відновити електропостачання. Це один із таких випадків, коли наклали величезні бетонні блоки, а пошкодження під ними. Від приватника нема жодної реакції. Таких випадків багато і проблема має мало не масовий характер. Безкарність створює такі умови, через які мешканці усіх районів можуть постраждати”, – розповів директор Івано-Франківського РЕМ Володимир Поліш.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус дав доручення залучити до вирішення проблеми прокуратуру та СБУ.

“Я вважаю, що це вже буде їх компетенція, якщо, не дай Боже, місто залишиться без води, через таку “господарську” діяльність”,  зазначив Анушкевичус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: