fbpx

Місцевому самоврядуванню на Прикарпатті потрібно дати "зелене світло", – Семенів

Наша історія 18:32, 15.10, 2015

Потрібно надати можливість усім громадам Івано-Франківської області брати участь в різноманітних проектах, залучаючи таким чином кошти на вирішення тих проблем, які існують в кожному населеному пункті.

Про це заявив кандидат до Тисменицької районної ради від партії "ВОЛЯ" (номер 1 у списку) Володимир Семенів.

"Місцевому самоврядуванню потрібно дати "зелене світло", щоб лідери громад, керівники міст не ходили з протягнутою рукою за ресурсом, а мали цей ресурс в себе на місці і могли цей ресурс нормально використовувати", – вважає представник "ВОЛІ".

Він зазначив, що на цей час з 44 рад 20 є дотаційними. "Такі громади не можуть для своїх людей відремонтувати фабрики, зробити дороги та поміняти вікна в школі. Дотація з районного бюджету дається тільки на захищені статті",  підкреслив Семенів.

"Ми бачимо вихід в наступному – участь всіх громад в написанні різних проектів, і таким чином залучати кошти для вирішення тих проблем, які існують в кожному населеному пункті",  заявив він. 

Він навів приклад Тисменицького району, який за останні чотири роки взяв участь в усіх обласних конкурсах, 39 його громад стали переможцями обласного конкурсу. "Це дало можливість залучити в район 6 мільйонів гривень. Загалом за ці роки в район залучено 10,5 мільйонів гривень. За ці гроші в маленькому селі Колодіївка, де ми не могли знайти фельдшера, ми знайшли людину, надали житло фельдшеру, зробили ремонт кабінету",  підкреслив Семенів. 

Він також повідомив, що сільська рада с. Колодіївки стала переможцем конкурсу, завдяки чому було зроблено заміну 50% вікон в школі.

"Тому нам потрібно якомога більше депутатів провести в сільські, районні, обласні ради і прийняти політичне рішення: що 50% бюджетів обласної ради, районних рад виділяються на проекти, які повинні писати чи громадські організації, чи лідери громад. Таким чином ми помаленьку, крок за кроком будемо знімати ті проблеми, які є в кожній громаді",  переконаний Семенів.

Нагадаємо, народний депутат Юрій Дерев'янко 28 вересня представив команду політичної партії "ВОЛЯ", яка балотується до Івано-Франківської обласної ради. Нардеп підкреслив, що це професійні, чесні та активні люди, за яких він особисто готовий взяти відповідальність.

                                                                            Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: