fbpx

Бюджет Івано-Франківська поповнився майже на 45 мільйонів гривень єдиного податку

Економіка 23:11, 17.08, 2015

За сім місяців 2015 року до місцевого бюджету від івано-франківських платників податків надійшло 44,6 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 13,4 мільйонів гривень більше, ніж торік.

Зокрема, 70% від загальних надходжень складає сплата єдиного податку фізичними особами – підприємцями. Від них за січень – липень 2015 року надійшло 31,3 мільйонів гривень. За цей період юридичні особи сплатили 13,2 мільйонів гривень. В середньому надходження від івано-франківських "спрощенців" зросли на 30%.

Про це повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Івано-Франківську Любомир Слободян.

За його словами, позитивна динаміка щодо сплати єдиного податку в обласному центрі упродовж 2015 року характеризує діяльність як підприємців – фізичних осіб, так і юридичних осіб, котрі обрали для себе спрощену систему оподаткування.

"Більш як 30-відсоткове збільшення надходжень єдиного податку – тенденція, що відслідковується вже кілька місяців поспіль. Це означає, що реформована спрощена система оподаткування створила досить прийнятні умови для ведення бізнесу", – зауважив посадовець.

Він вважає, що такий позитив у надходженнях єдиного податку повинен стати підґрунтям для вирішення соціально-економічних питань громади нашого міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: