fbpx

"Містить таємні знання": Порошенко на "Книжковому Арсеналі" придбав збірку прикарпатського письменника

Суспільство 20:56, 31.05, 2018

У Києві стартував книжковий ярмарок, на якому представлені понад 100 українських видавництв.

Президент Петро Порошенко з родиною відвідав ярмарок і закупився. Серед інших книг глава держави вибирав видання для дітей. Купив і збірку дитячої поезії "Лякація" прикарпатського письменника Івана Андрусяка.

"Приходив Президент. Купив мою "Лякацію". Сам її вибрав. І що ж  мудрий вибір. Адже це книжка, яка містить таємні знання. Скажімо, такі:

– як дружити з бегемотом,
– чому котлета називається котлетою, а не якось інакше,
– з чого складається качка,
– як грати в морський бій так, щоб дівчатка завжди вигравали,
– і т. д",  поділився письменник в мережі. 

1

Іван Андрусяк, зважаючи на подію, згадав порохоботів, які буцімто стверджують, що все, що робить Президент,  добре, і закликають робити так само.

"Отож, завтра я всіх порохоботів чекаю на "Книжковому Арсеналі" на ятці "Фонтану казок" D 3.38  якщо раптом "Лякації" на всіх не вистачить, то ми зі складу ще підвеземо. Непорохоботів теж чекаю  таємні знання нікому не зашкодять", – вважає поет. 

Довідково: Збірка дитячої поезії "Лякація" Івана Андрусяка побачила світ у 2017 році. У 2016 році в номінації "Поезія для дітей" Корнійчуковської премії збірка отримала перше місце. Низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення у третьому класі.

КУРС писав, що поет, дитячий письменник, прозаїк Іван Андрусяк з Косівщини переміг у номінації "Поезія і проза для дітей" щорічного рейтингу "ЛітАкцент року – 2017" із книгою "Лякація".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: