fbpx

Мобілізація в Україні: понад 46 тисяч чоловіків пройшли медогляд і направляються у війська

Суспільство 16:44, 31.01, 2015

Процес четвертої черги часткової мобілізації в Україні – керований і забезпечений. Про це заявив перший заступник начальника ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай.

Також, за його словами, на сьогодні близько 78 тисяч військовозобов'язаних були оповіщені про мобілізацію, з них понад 46 тисяч уже пройшли медичні огляди і направляються у війська, пише УНІАН.

Водночас Талалай нагадав, що мобілізації підлягає понад 60 тисяч осіб, а саме військовозобов'язані чоловіки віком до 60 років, але у категорії від 50 до 60 років призиваються виключно добровольці. До того ж генерал-майор повідомив, що з 28 січня розпочалось відправлення мобілізованих до навчальних закладів, навчальних центрів та полігонів.

"Запаси речового майна, витратних засобів для бойового злагодження створені. Також накопичуються запаси для проведення наступних черг мобілізації", – сказав він. За інформацією Талалая, військкомати щодня в середньому отримують по 300 заяв від громадян України, які хочуть бути добровольцями.

"І вже ця кількість сягнула 3 тисяч, які відправлені для проходження військової служби",  зазначив він.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: