fbpx

"Молода Просвіта Прикарпаття" показала оновлений після 20 років логотип

Суспільство 18:07, 31.01, 2018

Протягом останніх півроку активісти "Молодої Просвіти Прикарпаття" розробляли стратегічний план на три наступні роки, новий логотип, брендову продукцію та знімали проморолик.

Так, за словами голови ГО "Молода Просвіта Прикарпаття" Євгенії Бардяк, програмними пріоритетами на найближчі роки обрали розвиток громад, зокрема сільських, пропагування прав людини, українознавство.

Основною місією організації є навчання жителів Івано-Франківської області через неформальну громадянську освіту впливати на підвищення якості життя в громадах шляхом реалізації суспільно корисних ініціатив.

Цьогоріч "Молода Просвіта Прикарпаття" змінила логотип, оскільки попередній використовувався близько 20 років і не відповідає вимогам сучасності. На переконання Євгенії Бардяк, за цей час організація пройшла різні етапи розвитку, занепаду, відродження і тепер – переродження.

Розробка власного логотипу – це важливо для ідентифікації обласної організації.

1

Старий логотип "Молодої Просвіти"

"Попередній логотип був схожий на герб. У той час такі логотипи були традиційними, стандартними і це була норма. Він надто насичений елементами, і його суть губиться,  пояснює Євгенія Бардяк. – А потреба назріла тому, що в Україні зареєстровано багато громадських організацій зі схожим іменем, оскільки у 90-х роках ця організація реєструвалася як всеукраїнська структура. Потім вона занепала, і в Івано-Франківську теж певний період вона не функціонувала належним чином. З часом наш осередок відродився, у той час як всеукраїнський досі залишається в занепаді. У нас з’являються партнери в Україні та за кордоном, і тому нам важливо, щоб нас ідентифікували як власне "Молоду Просвіту Прикарпаття", як окрему юридичну одиницю, окрему структуру, яка активно працює і прагне активно розвиватися й робить для цього певні дії".

В основі логотипу – промінь світла жовтого кольору і велика синя літера "П", що символізує просвітництво. Логотип розробила дизайн-агенція Brendari.

2

Новий логотип "Молодої Просвіти Прикарпаття"

"Ці кольори нас повертають в історію нашої організації, яка створювалася як така, що зберігає традиції, культуру, несе історичні цінності та українознавство. Попри те, що ми дещо змінюємо напрямки діяльності, наша основа та історія залишаються",  пояснила голова "Молодої Просвіти Прикарпаття".

Візуальний стиль організації розроблятиметься найближчим часом.

Також сьогодні презентували перший проморолик організації, який закликає молодь та молодих духом людей приєднуватися до роботи "Молодої Просвіти Прикарпаття".

Організація співпрацюватиме з державними освітніми установами, активною сільською молоддю, українськими та іноземними громадськими організаціями, що працюють у сфері громадянської освіти.

Сьогодні у деяких районах області є осередки "Молодої Просвіти Прикарпаття". Загалом до організації входить близько 40 активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: