fbpx

Москва порушила домовленості. Київ покарають за ратифікацію

Політика 17:13, 16.09, 2014

Всупереч підписаним 12 вересня домовленостям з ЄС і Україною, Росія має намір ввести мита на українські товари.

Як передає Європейська правда з посиланням на  РІА "Новости", за словами глави Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва, уряд РФ має затвердити постанову про введення мит для України, а потім вже відкладати її застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі.

"Я думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує угоду, ми підписуємо постанову. І відповідно до них ми теж повинні з 1 листопада застосовувати (мита для українського імпорту – ЄвроПравда)", – підкреслив він.

За словами Улюкаєва, уникнути скасування режиму вільної торгівлі з Росією Україна зможе лише у разі, якщо до кінця жовтня прийме "якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість". Лише в такому разі Росія ухвалить рішення про збереження безмитної торгівлі до кінця 2015 року.

Нагадаємо, за підсумками міністерської зустрічі РФ – ЄС – Україна, що відбулася в Брюсселі 12 вересня, сторони домовилися відкласти тимчасове застосування договору про вільну торгівлю ЄС – Україна до 31 грудня 2015 року. Ця угода не передбачає додаткових підтверджень, проте РФ вимагає додаткових гарантій від України і ЄС, звинувачуючи їх у прагненні "провести приховану імплементацію".

В українському уряді вже заявили, що не мають наміру надавати жодних додаткових гарантій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: