fbpx

МОЗ рекомендує: комп’ютерні програми, корисні для очей

Здоров'я 17:24, 11.05, 2018

У тих, хто постійно користується гаджетами та комп’ютерами, згодом виникає комп’ютерний зоровий синдром. Запобігти цьому можуть допомогти спеціальні програми.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона зазначила: "Щодня ми перевтомлюємо очі роботою з різними гаджетами, проте натомість рідко винагороджуємо їх відпочинком або вправами, які могли б допомогти їм прийти в норму. Через це у багатьох людей розвивається комп’ютерний зоровий синдром (Сomputer Vision Syndrome, CVS)".

За її словами, у людей з таким синдромом очі можуть червоніти або ставати сухими, а зображення – розмиватися та подвоюватися. Тому Супрун оприлюднила декілька корисних тренажерів для очей, які будуть корисні для них.

Save my eyes

Це – простий застосунок. Він працює як нагадування про перерву для очей, під час якої можна відволіктися від монітора.

F.lux

Ця програма регулює колір монітора комп’ютера відповідно до географічного положення та часу доби, що задає користувач. Якщо людина засиділася перед екраном до пізньої ночі, екран поступово темнішатиме і нагадуватиме, що пора закінчувати роботу.

Blimb.su

Міні-тренажер для очей, що кожної години нагадує про перерву та пропонує невеликий комплекс вправ. Цей застосунок можна не завантажувати, а достатньо просто відкрити на комп’ютері.

EyeLeo

Це програма, яка пропонує вправи для очей та регулює кількість часу, що людина провела перед екраном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: