fbpx

Муніципальна варта налякала ромів, які живуть у таборі біля Бистриці. ФОТО

Суспільство 14:44, 26.04, 2017

Сьогодні представники поліції та "Муніципальної варти" навідалися до двох циганських таборів, що розташувалися на березі річки Бистриця в Івано-Франківську.

Правоохоронці зібрали місцевих ромів та провели з ними виховні роботи. Зокрема, наголосили на неприпустимості жебракування з дітьми та шахраювання на вулицях міста.

"Спочатку роми з острахом сприйняли візит правоохоронців. Однак вислухавши звернення до них, погодилися піти громаді міста на зустріч", – зазначають у Муніципальній варті.

Вартові зазначають, що нещодавно почастішали випадки шахрайств та грабежів ромами, які проживають у цих таборах. 

На землі неподалік табору правоохоронці знайшли пенсійні посвідчення, які могли бути викинуті із викрадених гаманців.

1

"В обидвох ромських таборах, розташованих на стихійному звалищі неподалік Бистриці живе кілька десятків людей, – зазначають у Муніципальній варті. – У власноруч збитих із дощок та сміття хатках. Цікаво, що у одній з них ми помітили навіть комп'ютер та телевізор. У таких умовах проживають також малолітні діти".

Як писав КУРС, минулого тижня міський голова Франківська Руслан Марцінків доручив Муніципальній варті "вирішити проблему" із жебраками та незаконними ромськими поселеннями в околицях міста. Працівники Муніципальної варти вдалося зв'язатися із місцевим ромським "бароном" і той обіцяв провести роз'яснювальні роботи серед своїх людей.

Фото Муніципальної варти Івано-Франківська

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: