fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • "Ми залишаємося з командою і в дощ, і в град..." – ультрас пояснили, чому не згодні із звинуваченнями керівництва ФК "Прикарпаття"

"Ми залишаємося з командою і в дощ, і в град..." – ультрас пояснили, чому не згодні із звинуваченнями керівництва ФК "Прикарпаття"

Спорт 14:31, 06.11, 2017

Після публікації заяв президента і головного тренера ФК "Прикарпаття", які засудили поведінку франківських ультрас під час останнього матчу з ФК "Агробізнес", ультрас оприлюднили власну заяву, в якій пояснили свою позицію.

Наводимо заяву, що була опублікована на сторінці ультрас у facebook, повністю: 

Ми не мали наміру робити якісь заяви, але через брудну маніпулятивну кампанію прес-секретаря ФК «Прикарпаття» Олександра Дем’янчука, яка почалася проти нас, ми не можемо змовчати.

Зараз ультрас Прикарпаття звинувачують у тому, що через нас ФК «Прикарпаття» змушений буде грати при пустих трибунах один матч у 2018 році. Причиною цьому нібито є десяток фаєрів, які ми запалили у кубковому матчі з «Карпатами». Насправді ж рішення контрольно-дисциплінарного комітету базується на рапорті делегата ФФУ на тому матчі Тараса Клима, який серед іншого нарікає на «нецензурні вислови на адресу президента Росії», що вигукував весь стадіон, а загалом пан делегат відзначає неналежну організацію футбольного матчу приймаючою стороною. Тобто тут ми бачимо першу маніпуляцію з боку Олександра Дем’янчука, який всіх собак намагається повісити на ультрас.

По-друге, він відверто бреше, коли каже, що в матчі з «Агробізнесом» ультрас кидали на доріжки стадіону хліб. Назва цього клубу говорить сама за себе. Його президент Олег Собуцький за сумісництвом є віце-президентом ФФУ та власником однойменного товариства з обмеженою відповідальністю. Футбольний клуб для цієї людини – це не більше, ніж можливість прорекламувати свою продукцію – круасани, які ультрас «Прикарпаття» і викинули на доріжку стадіону «Рух» у матчі із «Агробізнесом».

Ми проти такого підходу до футболу. Ми вважаємо, що Україна, в тому числі – Волочиськ, заслуговує на більше, ніж одноденні футбольні проекти, які закінчуються в один день із рекламною кампанією спонсора. Олександр Дем’янчук звинувачує нас у тому, що ми кидали хліб. Це – свідома брехня. Маніпулюючи такими поняттями як «святий хліб», «Голодомор», Олександр Дем’янчук має на меті ввести в оману вболівальників і дискредитувати нас в очах громадськості. Прес-секретар Дем’янчук ставить знак рівності між хлібом, якого не вистачало жертвам голодоморів, і спонсорськими круасанами з шоколадом. Чому тоді Дем’янчук не прирівнює до хліба і пиво, яке «звичайні вболівальники» «Прикарпаття» кидали на доріжки у матчі з «Карпатами», адже пиво також роблять зі злакових?

Нас звинувачують в неповазі до суперника. Так, такого суперника, який створений заради заробляння грошей, ми справді не поважаємо. Але одна справа – ми, яких і так всі вважають вар’ятами, інша справа – офіційна сторінка ФК «Прикарпаття», на якій Олександр Дем’янчук регулярно дозволяє собі публікувати неадекватні заяви від імені клубу. Так було і у випадку смішного срачу із Віктором Вацком, так було і у випадку афіші до матчу із «Агробізнесом», на якій орел нападає на круасан. Нагадаємо, це – афіша на офіційній сторінці футбольного клубу «Прикарпаття» у соцмережі Facebook.

Після того, як ми усвідомили, що використання піротехніки може справді нашкодити клубу, бюджет якого обмежений, ми вирішили відмовитися від її використання у матчі з «Агробізнесом». Однак дії адміністрації клубу перед матчем нас відверто розчарували. Адже півтора року ми довіряли один одному, знаходили спільну мову і раділи, що в Івано-Франківську нарешті з’явився клуб, яким можна гордитися. Тому ми явно не очікували на тотальні обшуки, які влаштував нам клуб перед входом на сектор. Це вже не про довіру і взаємоповагу, це – про початок підозр і репресій. Такого ми терпіти не будемо. Ми продовжуємо вважати, що правильне використання піротехніки – це безпечно, яскраво, емоційно, красиво. Це – одна з речей, яка робить футбол живим. Тому адміністрації українських клубів могли би спільно протистояти ФФУ, яка запроваджує неадекватні штрафи за використання піротехніки, а не влаштовувати натомість репресії проти власних фанів. Цим ви доб’єтеся тільки того, що на матчі ходитимуть хіба що дві-три сотні родичів футболістів, як це зараз є в більшості матчів Прем’єр-ліги.

Дем’янчук називає нас «так званими ультрас». Можливо, так ця людина із комплексом Наполеона переносить на нас ще один свій комплекс – адже це саме він сам себе назвав віце-президентом і робить від імені клубу відверто ідіотські заяви. На відміну від нього, ми не будемо спекулювати питаннями «Майдан», «АТО», в яке нас вже відправляють у Фейсбуці, незважаючи на те, що багато хто з нас там був. Ми просто скажемо, що прес-секретарі приходять і йдуть, а ми залишаємося з командою і в дощ, і в град, і при 1:4 в першому таймі, коли більшість «порядних вболівальників» вже йдуть додому, посилаючи рідну команду куди подалі.

Олександр Дем’янчук зараз налаштовує проти нас вболівальників, налаштовує клуб, налаштовує команду. Як – це можна бачити хоча б із офіційного сайту ФК «Прикарпаття», на якому досі немає вичерпного звіту про центральний матч сезону із «Агробізнесом», натомість вже є три публікації, в яких власних фанатів поливають брудом. До такого в Україні не опускався ніхто – ні Курченко, ні Ахметов.

Нагадаємо, сьогодні на офіційному сайті МФК "Прикарпаття" оприлюднили заяву президента клубу Василя Ольшанецького, в якій той назвав дії місцевих ультрас під час матчу ФК "Прикарпаття"  ФК "Агробізнес" ганебними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: