fbpx

МЗС: РФ насильницькими методами і залякуванням почала русифікувати Крим

Політика 16:42, 31.05, 2014

Шляхом тиску та залякування прискореними темпами Росія проводить насильницьку русифікацію багатонаціонального Криму. Про це йдеться в заяві МЗС України.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з діями російської сторони, спрямованими на відверте знищення системи освіти в Криму, окупованому Росією. Численні звернення громадян, сигнали міжнародних правозахисних організацій, обурення батьків, вчителів та учнів ігноруються російською стороною", – заявили в МЗС.

За даними відомства, шляхом тиску і залякування прискореними темпами відбувається насильницька русифікація багатонаціонального Криму.

"Викликає особливе обурення намір окупаційної влади перетворити унікальний освітній заклад – єдину гімназію у Сімферополі з українською мовою навчання на російськомовну", – підкреслюється в заяві. Разом з тим російську сторону закликали "до цивілізованого і шанобливого ставлення до культурно-історичних, етнічних, цивілізаційним досягненням цієї стародавньої землі і вимагаємо не порушувати прав кожного її жителя на освіту рідною мовою".

У МЗС РФ з даного приводу була передана офіційна нота протесту МЗС України. Як повідомлялося раніше, Європа та США можуть вдарити ще однією хвилею санкцій по Росії. За словами Пайєтта, країни найближчим часом обговорять цю можливість і приймуть рішення.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: