fbpx

МЗС засуджує напад на російське посольство у Києві

11:39, 15.06, 2014

Український уряд вживає усіх заходів для відновлення безпеки посольства Росії. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України. ОБСЄ та Держдепартамент США також засудили напад на дипмісію.

"14 червня цього року біля посольства Російської Федерації в Україні відбулася акція протесту проти агресивної політики Кремля та російської підтримки дій терористів та сепаратистів, які призводять до загибелі громадян та військовослужбовців",  наголошується у заяві Міністерства закордонних справ України з приводу подій на Повітрофлотському проспекті у Києві.
Українське зовнішньополітичне відомство відзначає, що обурення протестувальників "було використане для спроб провокативних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ". Уряд України, сказано в заяві, вживає усіх заходів, аби акція протесту відбувалась мирно, а безпека дипломатичного представництва була відновлена.
Президент Швейцарії та за сумісництвом чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер висловив глибоку стурбованість ескалацією напруги в Україні та закликав усіх, хто має важелі впливу на ситуацію в країні, діяти із якомога більшою стриманістю.

Нагадаємо, що серед українських офіційних осіб біля посольства Росії під час акції протесту перебували міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця. За твердженням очевидців, головний український дипломат, спілкуючись з протестувальниками, вкрай негативно висловився про президента Росії, використавши при цьому ненормативну лексику на адресу Володимира Путіна.

Держдепартамент у Вашингтоні також виступив із заявою стосовно подій біля дипустанови Росії в Києві. "Сполучені Штати засуджують напад на російське посольство та закликає українську владу дотриматися своїх зобов'язань у межах Віденської конвенції задля забезпечення адекватної безпеки",  заявила речниця Держдепартаменту Джен Псакі, пише DW.DE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: