fbpx

На берегах Дністра та Лімниці облаштували рекреаційні зони. ФОТО

Суспільство 17:58, 15.07, 2017

Для поліпшення санітарно-екологічного стану водойм та розвиту пляжного туризму в Галицькому національному природному парку громадська організація "Еко-Галич" спроектувала і впровадила ідеї рекреаційних зон "Смарагдове джерело", "На екологічній стежці "На гору Виноградну", "Верби", "Наметове містечко", "Білі Тополі".

Проекти реалізовували за сприяння Галицького районного екологічного фонду, Галицького національного природного парку, ДТЕК (в рамках конкурсу міні-проектів "Місто своїми руками", який проводила Агенція місцевого економічного розвитку міста Бурштина), Департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Івано-Франківської ОДА, ТзОВ "Даноша" (генеральний директор Крістіан Брокоп Якобсен), інформують "Вікна".

Керівник Центру реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку, голова організації "Еко-Галич" Володимир Бучко зазначає:

"Наше завдання – усунення проблем із надмірним антропогенним навантаженням на річки Дністер та Лімниця, вирішення проблеми із засміченням території, розведенням багать у невстановлених місцях, що призводить до суттєвого погіршення санітарного та екологічного стану річок".

У рамках проектів виготовлено і встановлено арки та огорожі, оглядовий майданчик, лісові меблі, туалети, сміттєві урни, облагороджено джерело. Для дітей споруджено майданчик з гойдалками та іншими розвагами, спортивний майданчик. На споруджених відпочинкових об’єктах прибирають сміття, викошують та доглядають за малими архітектурними формами.

Володимир Бучко сподівається на екологічну культуру краян:

"Надіємось, що рекреанти рідше навідуватимуться у заповідні зони парку, заборонені для відвідування, і відпочиватимуть на створених рекреаційних об’єктах, а відмінний санітарно-екологічний стан облаштованих берегів матиме позитивний вплив на формування екологічної культури та свідомості населення, особливо у молодого покоління, сприятиме розвитку водного туризму у регіоні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: