fbpx

На благодійному концерті "SAVKA-band збирає друзів" хворим діткам передали кошти

Культура 15:35, 23.05, 2017

На концерті, який влаштувала родина Лінник-Савка зі своїм старшим сином, 9-літнім музикантом Данилом Савкою, зібрали гроші для онкохворих дітей – франківців Христинки й Остапчика.

Про це в мережі написала мама і ведуча концерту Людмила Лінник.

"У мене ще не вляглись емоції, аби поділитися ними з вами! Тому просто ДЯКУЮ!
УСІМ! На концерті було зібрано 23 140 грн. З них 10 840 – це кошти, які пожертвували глядачі під час концерту, та кошти від продажу благодійних листівок Листівка підтримки. Решта грошей – від реалізації квитків на концерт.

Прямо на сцені ми передали всі кошти бабусі Остапчика та батькові Христинки – по 11 570 грн", – повідомила Людмила. 

Нагадаємо, вчора в Івано-Франківську 9-літній музикант Данило Савка разом із батьками влаштували благодійний концерт "SAVKA-band збирає друзів". Разом із родиною виступили їхні друзі, обдарована молодь і діти, учні музучилища ім. Дениса Січинського. Музика звучала заради допомоги хворим діткам. 

Зворушливо про концерт в мережі відгукнувся франківський художник і журналіст Ігор Роп'яник:

"Вам доводилося бачити ведучу концерту з… немовлям на руках? Я – вперше, хоч концертів за свій вік передивився сотні. Але як це органічно і природно виглядало саме на ЦЬОМУ дійстві! Коли увесь вечір на сцені – сім’я! І нічого, що один із карапузів бігає на виду у всіх під час виступу інших виконавців, а глядачі з того лиш сміються. Бо ж це так прекрасно – діти! І талановита, музикальна, співоча, суперпозитивна родина!

1

А ще публіка: так приємно, коли півзалу – твої друзі, а друга половина – друзі по фейсбуку. Тому й атмосфера на концерті була щира, розкута, майже сімейна. Не дивно, що й концерт, який організували Савки, так і називався – "Savka-band збирає друзів".

Зрозуміло, що й на сцені того вечора були теж друзі цієї прекрасної, знаної в Івано-Франківську сім’ї, яка виховує чотирьох синочків. Один із них, дев'ятирічний Данилко, був, можна сказати, чи не головним героєм того концерту, адже виступав і як музикант, і як юний композитор (то тобі не що-небудь – самому написати і виконувати "Концерт для фортепіано з оркестром"! І не з яким-небудь, а з колективом музикантів-професіоналів!).

Загалом же участь в концерті брали і найближчі родичі, і куми, і просто друзі – від музикантів-початківців до вже знаних, таких як, наприклад, бард Йордана Дранчук, гітарист-віртуоз Назарій Михайлюк чи всесвітньовідомий піаніст Дмитро Онищенко (який, зрештою, є теж другом сім’ї Савків і спеціально завітав того вечора в Івано-Франківськ).

Треба сказати, що концерт був благодійним. Зібрані кошти були тут же, на сцені, передані родичам важкохворих дітей Остапчика Кухарчука та Христинки Волочій".

Групи допомоги:

Остапчик Кухарчук – має Жити! Терміновий збір коштів на ТКМ за кордоном!
https://www.facebook.com/groups/1347861868601716?view=permalink&id=1348460225208547
Рахунки Приватбанку:
ГРН – 4149 4991 0115 1064 (Кухарчук Тамара)
 

Волочій Христина термінова ТКМ за кордоном (апластична анемія важка форма)

https://www.facebook.com/groups/273451446436783?view=permalink&id=275336292914965
Рахунки Приватбанку:
ГРН – 4149 4991 0203 4202 (Волочій Наталія)
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: