fbpx

На Богородчанщині начальник управління освіти пропонує школярам навчатись у грибкових приміщеннях. ФОТО

Суспільство 16:31, 23.01, 2019

За поширення грибка, неякісну воду та аварійний стан приміщень Кривецького навчально-виховного комплексу, що в Богородчанському районі, може ніхто так і не понести відповідальності. Днями директор закладу Ірина Кузишин написала заяву на звільнення за згодою сторін. Натомість батьки дітей наполягають на її звільненні у зв’язку з невиконанням своїх посадових обов’язків, які наражали здоров’я та життя дітей і вчителів на небезпеку.

За словами начальника районного управління освіти Оксани Савчук, про значні порушення та катастрофічний стан школи в управлінні знають, втім не заперечили, аби директор звільнилася за згодою сторін.

"Там є порушення, але керівник 30 років працює, написала таку заяву, то ми в принципі і не заперечили. Хай звільняється. Це чисто людський фактор. Адже ті всі порушення – не тільки її вина. Там була і підрядна організація, з якою уклали договір, яка зобов’язалася виконати роботу в повному обсязі. Звернулися до райради погодити звільнення",  повідомила Оксана Савчук.

Щодо навчання школярів, які не відвідують НВК уже два тижні, то керівник галузевого управління вважає, що вони можуть навчатися на другому поверсі школи попри те, що на першому – колосальне поширення грибка та повністю прогнила підлога.

Натомість батьки виступають категорично проти таких пропозицій. Кажуть, школа аварійна, все приміщення вражене грибком, тому бояться дітей пускати на навчання. Та нарікають на бездіяльності керівництва району, яке і досі не організувало ані аналізу книжок у бібліотеці, які покрилися пліснявою, ані прогнилих  дощок.

"Відколи організували комісію у складі керівництва району, а це вже місяць, ніяких дій для вирішення ситуації не зробили. Немає досі навіть акту перевірки комісії. Ми з батьками не будемо пускати дітей до школи, поки не почнуться ремонти, адже школа настільки аварійна, що дітей туди запустити страшно. Перший поверх повністю в грибку, там неможливо дихати, підлога провалюється. Другий – затікає, дах може впасти на голову у будь-який момент",  розповідає голова батьківського комітету Світлана Гуменяк.

Також, наголошують батьки, у школі не вирішене питання і з питною водою. Кажуть, Держпродспоживслужба тричі брала її на аналіз, результат – вода непридатна для споживання.

"Директор за 7 років знищила школу і при цьому нікому не повідомляла ані про грибок, ані про неякісну воду. Навіть і після так званої дезінфекції свердловини, яку завгосп провів 5 січня, фахівці написали у висновку, що вода непридатна для споживання. Керівник УКБ Володимир Нижник сказав нам, що дітей можна пускати до школи тільки тоді, коли вивезеться ґрунт та повністю обробиться перший поверх від грибка. Ми не можемо зрозуміти, чому начальник управління освіти до цієї проблеми така байдужа. Складається враження ніби вона мало ознайомлена з нею",  каже пані Світлана.

Заяву директора НВК про звільнення за згодою сторін голова Богородчанської райради Михайло Головчук наразі не погодив, натомість повторно звернувся в управління освіти звільнити директорку за статтею про невиконання своїх службових обов’язків.

Поліція по Кривецькому НВК відкрила кримінальне провадження за службову недбалість, нераціональне використання коштів при будівництві школи і неякісне проведення робіт проти керівництва школи, РДА, відділу освіти. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: