fbpx

На Богородчанщині зарплату в "конвертах" отримувало 28 громадян

Економіка 19:14, 25.06, 2014

Робоча група з питань легалізації заробітної плати Богородчанської РДА з початку року виявила 28 громадян, які отримували заробітну плату у конверті, 18 з них тепер офіційно оформили трудові відносини.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Міндоходів в Івано-Франківській області, з початку року проведено перевірки 30 суб’єктів господарювання щодо належного оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманими працівниками. Ними виявлено 28 громадян, з якими не було оформлено трудові відносини. Як наслідок  18 громадянами оформлено трудові відносини та легалізовано 62,0 тисячі гривень заробітної плати.

За словами начальника інспекції Ганни Захаріїв, наймані працівники, як правило, самі погоджуються на працевлаштування без офіційного оформлення. У результаті вони позбавляють себе соціальної захищеності, а бюджет втрачає кошти у вигляді несплачених податків. Звертаємо увагу працедавців на дотриманні норм трудового законодавства, тому що ухилення від сплати податків тягне за собою фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: