fbpx

На День міста Руслан Марцінків запросив франківців помолитися біля мощей Матері Терези

Суспільство 13:27, 03.05, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та архієпископ і митрополит Івано-Франківської архієпархії УГКЦ Володимир (Війтишин) дали спільну прес-конференцію з нагоди прибуття до Івано-Франківська мощей Матері Терези.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, "Івано-Франківськ завжди був християнським містом". За словами мера, він особисто звернувся до митрополита, щоб посприяв, аби мощі Матері Терези привезли з Ватикану до Івано-Франківська.  

"Це величезна подія для міста… Хотів би, щоб кожен франківець і гість міста помолився біля мощей", – зазначив Руслан Марцінків. 

Владика Володимир Війтишин додав, що 7 травня, у день прибуття мощей, в усіх храмах міста відбудуться богослужіння: у Катедральному соборі початок о 10 год.

Мощі виставлять до 10 травня. Це вперше мощі Матері Терези привезуть до України. 

"Свята Тереза дуже високо оцінена за її працю і проголошена святою завдяки жертовній допомозі людям, відкинутим на маргінес. Хотілося би, щоби ми йшли разом на зустріч і навчилися у святої Терези",  сказав владика.

Владика благословив свято Дня міста і запросив усіх на богослужіння. 

8-10 травня з 8 год. ранку і з 18 вечора в катедрі правитимуть Літургії, після яких можна буде підійти до мощей Святої Терези.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: