fbpx

На Верховинщині пройде фестиваль фільмів про війну "Сад пам’яті"

Культура 19:47, 05.10, 2018

У конкурсній програмі фестивалю понад десять стрічок.

Побачити війну, якою вона є, відчути на емоційному рівні бійців-добровольців, волонтерів, матерів та дружин загиблих, жителів понівечених міст і надалі завжди пам'ятати ці почуття  такою є мета фестивалю "Сад пам'яті".

Напередодні Дня захисника України, з 10 по 13 жовтня, у Центрі творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку "Бережниця" (село Бережниця, Верховинський район, Івано-Франківська область) та Вільному просторі "Думка" (селище Верховина, Івано-Франківська область) пройдуть покази документальних стрічок про війну, зустрічі з режисерами та героями фільмів, волонтерами та громадськими активістами.

Також буде посаджений "Сад пам'яті", і кожне дерево в ньому надалі ростиме, нагадуючи про втрати війни, що продовжується, повідомила організаторка фесту, керівниця ініціативи "Творча Криївка" Віталіна Маслова. Додати кінотерапію до арт-терапії як головної "фішки" реабілітаційного центру для бійців Віталіна Маслова мріяла вже кілька років. І, нарешті, все склалося. 

КУРС писав, що "Творча Криївка" вдалася до спільнокошту, щоби провести наступну реабілітацію бійців у Карпатах

У конкурсній програмі фестивалю за приз глядацьких симпатій змагатиметься більше десяти стрічок, зокрема «Війна химер» режисерок Анастасії та Марії Старожицьких, «Явних проявів немає» режисерки Аліни Горлової, «Вона та війна» режисерки Марії Кондакової, «Невидимий батальйон» режисерок Світлани Ліщинської, Аліни Горлової та Ірини Цілик, «Міф» та «Добровольці божої чоти» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія, «10 секунд» режисерки Юлії Гонтарук, «Кіндрат» режисера Юрія Пупиріна, за участі Бориса Гуменюка, «До скорого» режисерки Юлії Кочетової-Набожняк, «Додому» режисера Дмитра Коновалова та «Червоточина» режисера Дмитра Двойченкова.

Більшість конкурсних фільмів є дотичними до теми реабілітації військовослужбовців після бойових дій, і, власне, як сподіваються організатори, кінотерапія може стати поруч з арт-терапією у цій надважливій справі.

Фестиваль "Сад пам'яті" запрошує на покази всіх бажаючих, для школярів передбачено окрему позаконкурсну програму кінопереглядів.

Ініціатором фестивалю є Благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд "Творча Криївка" та YMCA-Карпати. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: