fbpx

На Франківщині наклали 40 штрафів за рекламу алкоголю, ворожіння та неправдивих знижок

Суспільство 10:43, 26.01, 2019

На Івано-Франківщині в 2018 році з метою контролю за дотриманням законодавства про рекламу спеціалісти Держпродспоживслужби дослідили 520 рекламоносіїв.

З них у 44 випадках виявлено порушення законодавства про рекламу та прийнято 40 рішень про накладення штрафу на загальну суму 36,9 тис. грн.

37 штрафів на суму 25 тис. грн. було сплачено порушниками добровільно, три рішення, за якими порушники не сплатили штрафи в добровільному порядку, направлено до суду. Крім цього, 3 справи про порушення законодавства про рекламу направлено до Держпродспоживслужби для прийняття рішень про накладення штрафу на суму більш як 1 млн грн.

Окрім згаданого, в 2018 році було прийнято 2 рішення про зупинення розповсюдження реклами та надіслано для виконання 4 приписи про усунення порушень.

Основними порушеннями законодавства про рекламу, які встановлено на Прикарпатті в 2018 році, були:

– зовнішня реклама алкогольних напоїв, переважно пива;

– реклама, що містить інформацію або зображення, що порушує етичні, гуманістичні та моральні норми, нехтує правилами пристойності, а також містить твердження, які є дискримінаційними за ознакою статі;

– реклама про знижки (розпродаж), яка не відповідала вимогам щодо змісту;

– розміщення зовнішньої реклами без відповідного дозволу органу місцевого самоврядування;

– реклама методів лікування, яка не містила визначеного законодавством тексту попередження;

– розповсюдження реклами послуг з ворожіння.

З метою недопущення порушень вимог законодавства про рекламу, захисту інтересів споживачів реклами Держпродспоживслужбою Івано-Франківської області в січні 2019 року буде проведено семінар для рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами на тему "Основні вимоги до реклами, контроль та відповідальність".

Крім того, в першому кварталі 2019 року заплановано виїзні наради в ОТГ області з метою реалізації механізму співпраці з органами місцевого самоврядування в частині контролю за дотриманням законодавства про рекламу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: