fbpx

На Франківщині рибоохорона затримала браконьєрів з "червонокнижним" вирезубом. ФОТО

Суспільство 17:21, 25.05, 2017

Під час нересту багато "червонокнижних" видів риби заходять з Дністра у малі річки для відкладання ікри. Порушники правил рибальства використовують цю ситуацію, виловлюючи цінні види риби.

Ввечері 19 квітня рибоохоронний патруль Івано-Франківщини зафіксував порушення правил рибальства на Бистриці Солотвинській. Порушник ловив сіткою довжиною 5 метрів та спіймав "червонокнижну" рибу – вирезуба причорноморського.

Браконьєра затримала рибоохоронна група, до складу якої, крім рибоохоронного патруля, також входили державні та громадські рибінспектори, громадські активісти. Щоб встановити особу порушника, викликали поліцію. Браконьєр завдав збитків на суму 10 тис. грн. 

Наступного дня, 20 квітня, Івано-Франківський рибоохоронний патруль впіймав іншого порушника на Бистриці Солотвинській в межах Івано-Франківська. Порушник "багрив" блешнею з трійником і також упіймав "червонокнижного" вирезуба. Сума збитків, завданих рибному господарству, в цьому випадку також склала 10 тис. грн.

Матеріали стосовно обох справ, передбачених ч. 4 ст. 85 та ст. 90 КУпАП, передано на розгляд суду. В обох випадках є перспектива відкриття кримінальних проваджень.

Рибоохоронний патруль Івано-Франківщини закликає рибалок бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства та збуту біоресурсів (риби). У випадку, якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну "гарячу" лінію: 0-800-50-52-50. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: