fbpx

На франківському сміттєзвалищі хочуть запустити сортувальну лінію

Суспільство 08:51, 26.03, 2016

На франківському сміттєзвалищі збудують сортувальну лінію для сміття.

Про це йшлося під час зустрічі міського голови та працівників “Полігон ТПВ”, інформує прес-служба МВК.

Початок втілення проекту в планах вже на цей рік. Установка буде оснащена не лише сортувальним конвеєром, але й спеціальним шредером для подрібнення негабаритного сміття. Лінія буде сконструйована таким чином, аби зі сміттєвозу відходи потрапляли одразу на сортувальну стрічку, а тоді в контейнери для різного виду матеріалів. “Полігон ТПВ” єдине в області такого типу підприємство, що сплачує екологічний податок. Воно обслуговує не лише Івано-Франківськ, але й Тисменицький, Надвірнянський райони і “Буковель”. Ідея сортувальної лінії тут постала вже давно, але лише тепер вдалося реально підійти до можливості втілення проекту”, – кажуть на підприємстві.

Нова сортувальна лінія значно спростить утилізацію відходів і оптимізує вторинне використання сировини.

“Тепер, на європейському досвіді, ми бачимо, що сміття може приносити користь і гроші. Його можна спалювати і отримувати електроенергію, а пластик, скло, папір  реалізовувати для вторинної переробки. Але йдеться лише про відсортоване сміття. Тому ця лінія настільки потрібна”,  розповів Руслан Марцінків.

КП “Полігон ТПВ” відзначається ще одним сучасним екологічним рішенням: на приміщенні встановлено три сонячні батареї для забезпечення установи електроенергією.

Оскільки до підприємства не прокладено мережі, у холодні пори року використовуємо генератор, але весною і влітку нам повністю вистачає електрики від сонячних батарей”,  прокоментував проект з альтернативних джерел енергії директор КП “Полігон ТПВ” Юрій Мороз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: