fbpx

На Франківщині жінка кинула помирати лежачого брата-інваліда

Суспільство 14:57, 26.12, 2017

Дмитро – 30-річний мешканець села Рибне Косівського району. Він інвалід 1-ї групи. Чоловік не встає, бо не відчуває ніг. Кілька років він живе серед сміття у занедбаному будинку, який недавно ледь не згорів.

Життя чоловіка перетворилося на пекло не за одну мить. Раніше він жив з молодшою сестрою та її дітьми. Після смерті матері саме вона доглядала брата з інвалідністю. Але кілька років тому жінка спакувала речі та пішла. Дмитро залишився сам, і односельці забили на сполох. Від голодної та холодної смерті хлопця врятували сусіди, інформують Надзвичайні новини.

Люди намагалися влаштувати Дмитра у притулок, але він не захотів. Оформити соціальний супровід не вийшло.

У соціальній службі виправдовуються. Кажуть, Дмитра брали під опіку, просто не надовго, бо працівниця не знайшла з чоловіком спільної мови.

"Він конфліктна особа. Була загроза життю працівника. Були різні випадки, вона навіть звідти тікала",  говорить Віталій Кічеряк, директор Косівського районного центру соціальних служб.

Нині Дмитро живе сам у напівзгорілому будинку без світла, газу, тепла і віднедавна без даху.

Кілька тижнів тому він ледь не загинув, коли намагався сам розпалити піч. Ледь живого чоловіка від пожежі врятували сусіди.

Дмитра відвезли до лікарні, але коли він повернувся, застав вдома голі стіни. Всі меблі, побутову техніку і навіть запаси їжі вивезла сестра Галя.

"Вона все з хати забрала, сестра дорогенька",  каже Дмитро.

Галя переїхала до сусіднього селища. Допомагати братові жінка не збирається.

"Вони всі кажуть  інвалід. Цей інвалід ще ого-го. Я під'їду. Я знаю, треба поприбирати. Но я не бачу смисла. Там холодно, там немає світла",  говорить сестра.

Допомогти Дмитрові прийшли вчителі з Косівської гімназії. Вони випадково побачили відео про хлопця і вжахнулися, він благав про допомогу, бо уже вмирав у смітті. Хата стала чистіша, але досі аварійна. 

Відновити покрівлю сільська влада лише обіцяла. 

Сільський голова, коли побачив знімальну групу, на власному тракторі привіз будівельні матеріали. Їх безкоштовно надав місцевий підприємець. Покрівлю тепер обіцяють відновити за один день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: