fbpx

На Івано-Франківщині нагороджено двох перших лауреатів обласної премії імені Параски Хоми

Культура 07:25, 30.11, 2018

Сьогодні в обласному навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття відбулося урочисте вручення обласної премії імені Параски Хоми. Премія є унікальною, адже вона – перша у сфері аматорського народного мистецтва.

За словами начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Володимира Федорака, мета запровадженої відзнаки – підтримувати талановитих людей у їхній творчій праці, а також пошанувати відому народну мисткиню, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Параска Хома – це наша землячка з Городенківщини. Власне, сьогодні ми віддаємо їй шану і нагороджуємо митців-аматорів. Впевнений, що ця премія популяризуватиметься серед творчих митців і спілок. Думаю, з часом все більше охочих братимуть участь у конкурсі", – сказав Володимир Федорак.

Загалом відзначили двох прикарпатських митців.

У номінації "Аматорське образотворче мистецтво" перемогла Надія Мойсей-Гасюк за цикл творів "Для тебе, Господи" та "Світ моєї душі", а в номінації "Аматорське декоративно-ужиткове мистецтво" – Володимир Гловацький за твори рельєфної пластики в дереві "Сутність", "Спас", "Весілля".

Лауреат Володимир Гловацький висловив надію на те, що наші українські звичаї, традиції, які репрезентовані в мистецтві, й надалі передаватимуться наступним поколінням.

Переможниця Надія Мойсей-Гасюк розповіла, що малює вже 14 років і надалі намагатиметься творити, щоб милувати людське око і працювати на благо України.

Після нагородження лауреатів присутні ознайомилися з виставкою їхніх робіт.

Крім того, усіх охочих запросили в Музей мистецтв Прикарпаття на експозицію творчості Параски Хоми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: