fbpx

На Івано-Франківщині створили 900-ту в Україні ОТГ

Суспільство 14:30, 20.05, 2019

Дубівська ОТГ завершила процес об’єднання територіальної громади і стала 900-ю офіційно створеною громадою в Україні і 33-ю об’єднаною громадою в Івано-Франківській області.

Про це повідомили в Івано-Франківському центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", який здійснював супровід процесу об’єднання громади.
"Дубівська ОТГ була створена за ініціативи шести сільських голів, активної підтримки та участі у процесах об’єднання депутатів сільських рад і місцевих мешканців. Саме місцева ініціатива стала ключовим рушієм у процесі добровільного об’єднання громад і потенційно надалі має сприяти розвитку ОТГ", – наголошує радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей.

У Дубівській ОТГ 16 травня, як зазначає директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк, відбулись фінальні сесії у шести сільських радах: Вільхівській, Дубівській, Князівській, Рівненській, Ціневській і Ясеновецькій. Загалом же до складу об’єднаної громади увійшли 11 населених пунктів. Загальна кількість мешканців ОТГ складає 7 тисяч.

"Прогнозований загальний обсяг бюджету Дубівської ОТГ складе близько 60 мільйонів гривень. А за розрахунками кількості власних надходжень на одного мешканця Дубівська ОТГ може стати третьою після Ямницької та Брошнів-Осадської громад",  говорить радник з питань місцевих фінансів ІФ ЦРМС Оксана Швець.

Усі населені пункти громади належать до гірських територій та мають відповідний статус.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: