fbpx

На франківського журналіста Руслана Коцабу напав підприємець

Політика 11:08, 29.06, 2014

Прикарпатський журналіст Руслан Коцаба, котрий перебував у зоні АТО, отримує погрози. А вчора на нього напав франківський підприємець Олег Олексюк та, за словами Коцаби, вдарив у пах.

Про це Руслан Коцаба повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. 
На місце події викликали міліцію. У прикріпленому до допису відео ніяких ознак нападу не помітно. Видно лише розлюченого Олексюка, стурбованого Коцабу і присутність міліціонерів.
 

 
Олег Олексюк аргументував свій вчинок у блозі "Захід посту":

"Зранку на Фейсбуку подивився інтерв'ю місцевого журналіста Р. Коцаби на 112-му каналі (власність екс-міністра захарченка) про враження від ДНР і ЛНР. Він чи не єдиний з українських журналістів отримав від цих утворень акредитацію.

Побачене і почуте викликало у мене просто жах. Виявляється, місцеві лідери ЛНР і ДНР, які катують і убивають, випалюють все українське, підло розстрілюють наших вояків і т. д., є адекватними людьми, позитивно вмотивованими, і захищають рідний край від київської влади, яка їм не подобається… і чеченів він там не бачив, а українська пропаганда геть забрехалася…

І всі ці слова, зрозуміло з тексту інтерв'ю того ж коцаби, є правдиві, бо він україномовний та із Західної України. 

Як людина, яка розуміє, що таке пропаганда, я чудово усвідомлюю, що для росіян його слова є просто знахідкою. Фактично індульгенцією головорізам з Донбасу. Тому я прошерстив інтернет на повторюваність. Так і є. Всі російські головні інтернет-ресурси, заливаючись від щастя, цитують коцабу. Приміром, я  занотував відомий усім LIFENEWS:

…по єго словах, украінскіє воєнниє вслєпую обстрєлівают теріторіі ДНР і ЛНР і от етіх атак гібнут мірниє люді…

…Там адекватниє нормальниє (у ДНР і ЛНР авт.) люді. Єслі б у нас в сквєр перед обладміністрацієй упала касєтная бомба с самольота, у нас била би такая же народная республіка, как в Луганске…

Далі не цитую. Кожен бажаючий може все це почути, побачити і прочитати в інтернеті. Після чого вам нескладно буде зрозуміти, що у нашій інформаційній війні з Росією франківський журналіст став на бік ворога.

Так ось, ознайомившись із свіжою творчістю коцаби (свідомо пишу маленькими літерами. Думаю, в майбутньому це буде такий же термін, як і тітушки), я буквально за пару годин побачив автора в франківському парку Шевченка. Не втримався і підійшов та чітко йому сказав у вічі, що більше не потисну його руку, що він зрадник, негідник, що він зрадив світле ім'я Майдану і Небесної сотні, світлу пам'ять загиблих в АТО наших солдатів… Та й його дії є просто державною зрадо, бо він легітимізував злочинців…

 Але ви не повірите, яка реакція була у цього негідника. Він викликав міліцію. І розповів, що я його боляче копнув. І обзивав негарними словами. А він (ці слова він казав мені при міліції) лише відстоював правду.

Я багато бачив у житті "правдолюбів". Але такого вперше. До речі, на днях у Франек приїдуть хлопці з Айдару, у яких коцаба робив репортаж і у них до нього є одне запитання. Чому після щирої і відвертої розмови із україномовним івано-франківським бандерівським журналістом вони потрапили в засідку, внаслідок  якої погинули наші хлопці?"

Руслан Коцаба проводив відеозйомки на Луганщині. Спершу він прибув до місця розташування зведеного батальйону Збройних сил України "Айдар", а згодом Руслан став першим українським журналістом, який зміг акредитуватися у так званої Луганської народної республіки.

Відзняті там матеріали викликали величезний резонанс у суспільстві, адже на відео Коцаба відкрито заявляє про помилки вітчизняних військових та мирні жертви через їхні дії.

Окрім цього, журналіст у ефірі 112-го каналу заявив, що серед рядових сепаратистів насправді є адекватні люди, які відстоюють "позицію від'єднання від Києва" і жодних чеченців він там не бачив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: