fbpx

На Калущині через крадіжку металу впала електроопора високовольтної лінії державного значення

Суспільство 11:29, 21.03, 2017

19 березня впала високовольтна електроопора, що належить Івано-Франківським Магістральним мережам "Укренерго". Опора є частиною стратегічно важливої високовольтної електролінії "Бурштин – Мукачево", яка передає електроенергію з Бурштинської ТЕС в Європу.

Причиною  падіння стали дії зловмисників, які від’єднали металеві відтяжки в основі опори, внаслідок чого конструкція втратила стійкість і впала.

Зазначимо, що це вже третій випадок падіння електроопори через крадіжки металу на Прикарпатті. Минулого тижня на Верховинщині впала 25-метрова опора лінії 110 кВ "Яворів – Ільці", а на початку січня відбулося падіння ще однієї опори цієї ж лінії.

"Ми били на сполох, коли впали наші опори на Верховинщині, зверталися у правоохоронні органи, однак реакції – нуль, результатів немає, а злочинці не знайдені, – розповідає технічний директор ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Олег Сеник. – Цього разу впала високовольтна опора лінії "Бурштин – Мукачево", зловмисники масово руйнують енергооб’єкти, якщо поліція негайно не вживе заходів, під загрозою може опинитися електрозабезпечення усієї області, у цих злодіїв немає жодних обмежень і гальм".

У МЕМ "Укренерго" повідомили, що також звернуться щодо цього інциденту у правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: