fbpx

На Калущині намагаються прийняти місцеві бюджети, враховуючи нові податки

Економіка 17:40, 12.01, 2015

12 січня голова Калуської районної ради Василь Дзундза і перший заступник голови райдержадміністрації Святослав Кавінський із сільськими головами обговорювали питання змін у цьогорічному бюджеті.

Основну увагу на нараді акцентували на тих новаціях, які стосуються місцевого бюджету. А це, зокрема, податок на нерухомість, акцизний податок на тютюн і алкоголь. Тому з прийняттям місцевих бюджетів потрібно враховувати і ці надходження, повідомляє КУРС із посиланням на Калуську РДА.

Начальник фінуправління РДА Людмила Федун переконана:

"Бюджет сільським радам потрібно приймати вже і починати жити за ним. А потім, якщо будуть відповідні роз’яснення, вносити зміни".

Під час наради наголосили, що держава ще не розробила механізми адміністрування нових видів податку, не впроваджено алгоритм дій. Сільські голови одностайні: ще тиждень можна почекати, оскільки Уряд чи Мінфін мусить дати роз’яснення стосовно нововведень у бюджеті.

Заступник начальника ОДПІ Любов Жаровська зазначила:

"Хочемо ми того чи не хочемо, а в цей переломний рік всі ми повинні звикнути до порядку і до того, що закон один для всіх".

За її словами, місцеві бюджети  цього року можуть отримати близько 1,5 млн грн з акцизного податку на алкоголь.

Перший заступник голови райдержадміністрації Святослав Кавінський запропонував створити робочу групу, яка детальніше вивчить зміни в місцевих бюджетах і запропонує алгоритм дій.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: