fbpx

На Калущині провели районний форум до сторіччя Української революції

Суспільство 09:22, 27.04, 2017

У Калуші відбувся районний форум учителів історії та учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

У вітальному слові голова РДА Наталія Бабій наголосила на важливості знання історії України для кожного громадянина нашої держави. Вона подякувала організаторам заходу – методкабінету відділу освіти РДА та методичному об’єднанню вчителів історії – за проведення такого освітнього заходу, який сприяє патріотичному вихованню молодого покоління, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Голова районної ради Михайло Срібняк резюмував, чому наші історичні діячі не змогли створити могутню державу. Одна із проблем у тому, переконаний Михайло Срібняк, що тодішня політична еліта не усвідомлювала, що її сусід Росія є найзапеклішим ворогом, незважаючи на будь-який історичний проміжок часу – чи це за царату, чи сьогодні.

Тож, щоб не допустити помилок у майбутньому, на засіданні форуму діти аналізували історичні події, оперуючи фактами, порівнювали їх із сьогоденням. Учні розповідали про утворення Української Центральної Ради, написання чотирьох Універсалів УЦР, вели мову про Українську Державу за правління Павла Скоропадського, приділили увагу утворенню ЗУНР, а також підбили підсумки Української революції. Під час форуму відбулася презентація творчих завдань учнів: листів, творів і віршів.

Керівник методоб’єднання вчителів історії Оксана Когут зауважила, що форум проведено на виконання Указу Президента України від 22.01.2016 № 17/2016 "Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років". Нагадаємо, цим Указом 2017-ий рік проголошено Роком Української революції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: