fbpx

На Калущині сформовано дитячий батальйон “Сокіл”

Суспільство 15:05, 19.08, 2014

Коли на землю опускається надвечір’я, гурт діток села Новиця Калуського району у вишиванках, з національними стягами прямує до могили Січових Стрільців, щоб заспівати там Славень.

Так триває вже майже півмісяця. Сформував батальйон сільський голова Володимир Головчак. Жартома кинув клич, вручив повістки. А зранку сусідські дітлахи з рюкзаками вже були на його подвір’ї, інформують "Вікна" з посиланням на ”Вісті Калущини”.

Не всі, правда, розуміли, що таке військкомат. Але всі хотіли потрапити туди на прийом. Тож довелося енергію і бажання малих прислужитися українській справі направити в інше русло. Зібралися під кінець дня. Думали-гадали всі разом і вирішили провести акцію на підтримку нашого війська. Вчилися злагоджено виконувати гімн України. А через кілька днів вирушили співати до могили Січових Стрільців. Згодом самі зорганізувалися і пішли до пам’ятника Шевченкові, а відтак — і до статуї Матері Божої, що при в’їзді до села.

Люди зі сльозами на очах запрошують “соколят ”співати гімн і до своїх домівок, щиро дякують батькам за виховання, а дітям — за те, що шанують Україну. Батальйон планує свою акцію проводити 40 днів і вже думає над тим, як може реально долучитися до матеріальної підтримки українських вояків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: