fbpx

На Калущині у рідному селі Степана Бандери відзначили річницю УПА

Суспільство 16:38, 15.10, 2014

Щорічно 14 жовтня на Калущину, в село Старий Угринів, з’їжджаються звідусіль патріоти, щоб вшанувати пам’ять борців за волю і незалежність України. Саме в цьому селі трохи більше як століття тому народився Провідник ОУН Степан Бандера.

З нагоди 72-ї річниці створення УПА на обійсті родини Бандери відбулося велелюдне віче. Сюди завітали не тільки мешканці району, а й гості з інших областей. Панахиду відправив парох місцевої церкви отець Ярослав.

З вітальними словами до учасників віча звернулися народний депутат України Ольга Сікора, голова райдержадміністрації Микола Жовнір, заступник голови районної ради Михайло Срібняк, які під час своїх виступів говорили про звитяги Українських Героїв – від Київської Русі до наших днів. І сьогодні українці демонструють нескореність, любов до рідної Вітчизни, захищаючи її на теренах Східної України, – зазначали виступаючі.

Привітали ветеранів УПА та всіх присутніх з державним святом представники політичних партій та організацій: станичний Братства ОУН-УПА Степан Петраш, представник Народної ради Калущини, народний депутат двох парламентських скликань Євген Гірник,  голова міськрайонної організації КУН Олег Кушлик.

У святковому концерті взяли участь народні аматорські колективи району. На святі виступив дитячий батальйон "Соколята" із села Новиця, який нещодавно став відомим далеко за межами рідної Калущини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: