fbpx

На Калущині встановлять пам’ятник Героєві Небесної Сотні Ігорю Дмитріву

Суспільство 14:45, 30.04, 2017

З районного бюджету Калущини виділять 50 тисяч гривень для встановлення пам'ятника загиблому Героєві Небесної Сотні Ігорю Дмитріву.

Відповідне рішення підтримали депутати Калуської районної ради, інформують "Вікна".

Ігор Дмитрів вперше приїхав на Майдан на початку лютого 2014 року. Вдруге поїхав разом з друзями 18 лютого ввечері автобусом з Івано-Франківська, не попередивши нікого з рідних та близьких.

Загинув одним з перших під час контратаки на вул. Інститутській від чотирьох вогнепальних поранень, які пошкодили легеню, нирку та аорту.

20 лютого близько 17:00 надійшла офіційна інформація з Київської міської клінічної лікарні № 17 про те, що Ігор помер.

Народився та жив у Калуші. Закінчив ЗОШ № 10, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, а 2013 року – Національний університет "Одеська юридична академія".

Згодом переїхав у село Копанки Калуського району, де самотужки звів будинок. Розлучений, дітей не мав. Незадовго до загибелі втратив батька, мати перебувала в Італії на заробітках.

Твердість характеру не дозволяла ховатися за спинами інших, і хоч він не був імпульсивним, проте стерпіти несправедливість мовчки йому ніколи не вдавалося. Можливо, саме ситуація у країні, коли систему охопила тотальна корупція, коли заробити на гідне життя вдавалося тільки у чужій державі, коли люди, замість виконання покладених на них обов’язків, дбали лише про власний добробут, змусила Ігоря піти одним із перших у нерівний бій. Він прагнув рішучих кроків, кардинальних змін, у які вірив, кращого життя для кожного, тому, як було йому властиво, припинив пусті балачки і діяв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: