fbpx

На Коломийщині люди перекриють дорогу, якщо місцевий завод не перестане отруювати їх. ВІДЕО

Суспільство 18:35, 29.07, 2016

На Прикарпатті у буквальному розумінні засмерділося село Підгайчики Коломийського району. Усе – через відходи, які зливає в озера тамтешній спиртзавод. Селяни кажуть: фільтри ніколи не мінялися, давно – безрезультатні, а на сполох вже б'ють навіть медики. Кажуть, не вагаючись: токсини з водойм – убивають дорослих людей і дітей.

У сільському ставку колись розводили червонокнижну рибу, а тепер водойма перетворилася на болото токсичного багна. Цю територію понад шість гектарів більш як півстоліття тому викупив місцевий спиртзавод для так званих очисних споруд, ідеться у сюжеті "Надзвичайних новин".

Промислові відходи сюди зливає Підгайчиківський спиртзавод – структурний підрозділ державного підприємства "Укрспирт". Тутешнім відстійникам щонайменше чверть століття. Місцеві переконують, що фільтри тут жодного разу не міняли.

Люди рятуються марлевими пов’язками, бояться токсичних випарів, особливо у літню спеку. Від шкідливих токсичних випарів діти почали хворіти масово. Медики б’ють на сполох: звичайними ліками допомогти малюкам вони не можуть.

Застарілі очисні споруди отруюють життя всіх селян, і дарма що кожен другий працює на цьому спиртзаводі. Сморід простягається на кілометри, місцеві організовують загальний схід громади, аби вирішити проблему. Кажуть, неодноразово зверталися до керівництва підприємства, та поки реакції нуль.

На спирзаводі проблему визнають, та говорити про неї відмовляються категорично.

Представники заводу пробують домовитися із селянами, обіцяють з першого серпня призупинити виробництво та візьмуться за очисні споруди, та селяни вже не вірять та налаштовані категорично: якщо ділки-спиртовики не дотримаються слова, мешканці просто перекриють дороги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: