fbpx

На батьківщині Квітки Цісик пройде фестиваль – у селі ремонтують дорогу

Культура 18:45, 06.09, 2018

Одинадцятий рік поспіль Івано-Франківська обласна організація Національної спілки письменників проводить у рідному селі легендарної співачки Квітки Цісик літературно-мистецький фестиваль.

8 вересня у селі Ліски, що на Коломийщині, відбудеться XI обласний літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик. Початок об 11:00 годині.

Фестиваль заснував місцевий письменник Ярослав Ясінський, адже в цьому селі жили дідусь і бабуся легендарної співачки та восьмеро їхніх дітей, зокрема і її батько – відомий віртуоз-скрипаль Володимир Цісик.

Прикарпатці під патронатом Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України вже 11 років пошановують американську співачку українського походження Квітку Цісик, що "зачарувала світ українською піснею", і водночас популяризують рідну пісню та поетичне слово.

Нагадаємо, минулого року в Лісках відкрили Громадський музей родини Цісиків та історії села (в приміщенні старої школи, де вчителював дядько співачки – Микола Цісик, що загинув від рук енкаведистів у Дем'яновому Лазі біля Івано-Франківська). 

До цьогорічного фестивалю, як повідомляє Коломийська районна рада, відремонтували місцеву дорогу в Лісках. 

1

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: