fbpx

На Коломийщині завершують будівництво унікального будинку у формі купола. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 12:21, 09.09, 2017

На Коломийщині родина взялася збудувати оселю за кілька місяців. Унікальність споруди у формі та технології будівництва.

Дім має вигляд купола. Основний матеріал – пінополістирол. Це своєрідний конструктор, який збирається за два місяці. Найважливіша перевага – економія. І часу, і коштів, інформує НТК.

На Західній Україні аналогів саме цьому будинку немає, більше практикують каркаси з дерева, запевняє господиня, яка досконало вивчила цю технологію та готова поділитися інформацією з усіма, хто зацікавиться.

Незвичний дім-купол з’явився у П’ядиках кілька днів тому. За два-три місяці очікують завершення будівництва.

У пані Надії виникла нагальна потреба збудувати дім, але великих статків для будівництва жінка не мала. В інтернеті знайшла варіант сучасного енергозберігаючого житла за доступною ціною – купольний дім. Протягом року пані Надія з чоловіком їздили Україною та вивчали цю технологію.

Жінка сама спроектувала майбутній дім, на Закарпатті знайшла майстрів, запросила на допомогу сусіда і кілька днів тому розпочала будову.

Помешкання має загальну площу 113 кв. метрів, діаметр 12 метрів, заввишки – трохи більше п’яти.

Через брак коштів поки це буде одноповерхова споруда, розрахована на трьох людей, хоча очікують і гостей.

“У нас буде дві спальні, одна маленька гостьова, центральний зал, кухня і два маленькі гардеробники, – розповідає пані Надія. – Газу у цьому будинку не буде, все буде на електриці, котла для опалення не потрібно, ми плануємо лише підігрів підлоги”.

Якщо дозволяє погода, такий дім “під ключ” можна змайструвати за два місяці, будівництво нового будинку вартуватиме господарям 30 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: