fbpx

На Луганщині зраділи переданим з Прикарпаття україномовним книгам

Суспільство 09:41, 09.12, 2014

Україномовну літературу, зібрану під час проведення благодійно-просвітницької акції "Книжкові мости єднають серця", передали Луганській обласній державній адміністрації.

"Мешканці Прикарпаття активно долучилися до акції, позитивно її сприйняли і на Луганщині. Сьогодні відбувається культурне єднання усіх українців. Книги місцевих видавництв і авторів розповідатимуть нашим співгромадянам про жителів Прикарпаття, популяризуватимуть українське слово, історію та традиції, що є надзвичайно важливим у протистоянні з північним сусідом. Всупереч російській пропаганді, ми показуємо нашу дружність і спільність майбутнього усього українського народу", – розповів організатор акції, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Технічну сторону в реалізації акції взяла на себе Івано-Франківська "Народна Самооборона":

"Ми відвезли книги в Сєвєвродонецьк, де зараз базується Луганська обласна державна адміністрація. Передали їх у бібліотеку. Дуже було приємно, адже нас тепло зустріли. Особливо коли дізналися, що ми з Івано-Франківська. Ми не очікували, що люди там настільки патріотично налаштовані. Вони зраділи привезеним українським книгам. Деякі працівники бібліотеки одразу ж почали відкривати ящики, перебирати літературу. Вони були в захваті від тих книг", – згадує волонтер, координатор організації Юрій Лоп’янецький.

Нагадаємо, що в рамках благодійно-просвітницької акції "Книжкові мости єднають серця" було зібрано більше 9 тисяч примірників україномовної літератури, з яких понад 8 тисяч передано в місто Сєвєродонецьк Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: