fbpx

На міському озері у Франківську борються з водоростями чудо-косаркою. ВІДЕО

Суспільство 14:32, 12.06, 2017

В Івано-Франківську готуються до чемпіонату України з плавання на відкритій воді, який пройде на міському озері 17-20 червня, та косять водорості.

Відео, як плавуча косарка знищує водорості, опублікував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Така косарка зробить дно міського озера безпечним для плавців, допоможе позбутися набридливих водоростей. Цьогоріч знову взяли техніку в оренду, щоб підготувати міське озеро до змагань національного рівня", – написав Марцінків.

Човен-косарку КП "Центр розвитку міста та рекреації" взяло в оренду у Більшівцях.

"З 1 квітня до 10 червня тривав сезон нересту, і будь-які роботи на водних об’єктах були заборонені. По закінченні нересту ми взяли в оренду цю косарку, як і минулого року, з метою підготовки водного плеса до чемпіонату України з плавання на відкритій воді",  розповіла директор КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслана Василюк.

За її словами, підприємство вдруге оголосило тендер на закупівлю човна-косарки: перший не відбувся через відсутність учасників.

Косіння водоростей, каже Руслана Василюк, рибі не зашкодить.

"Глибина там достатня, човен-косарка збирає верхні шари водоростей. Частина прибивається до берега, і ми витягуємо, а частина осідає",  каже Василюк.

Нагадаємо, минулого місяця у міське озеро запустили 430 кілограмів дорослої риби виду Амура Білого, який очистить водойму від водоростей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: