fbpx

На Міжнародному фестивалі танцю в Івано-Франківську змагатиметься 41 колектив

Суспільство 12:04, 11.02, 2019

15 лютого в Івано-Франківську стартує ХХІХ Міжнародний фестиваль танцю "Фест-2019". В ньому візьмуть участь 41 танцювальний колектив з України та Польщі.

Танцювальні колективи змагатимуться за гран-прі у 15 номінаціях. За словами організаторки фестивалю Леоніли Жодік, цьогоріч ввели кілька нових номінацій, серед яких "Дитячий танець" – для діток дошкільних навчальних закладів та "Сеньйори"  для тих, кому за 20. Всі учасники отримають пам‘ятні подарунки та керамічні медалі.

"Дуже добре, що географія фестивалю щороку розширюється. Але справа не у кількості, а в якості. Хотілось би, щоб під час проведення цього фестивалю молоді люди мали можливість передавати свої секрети танцювального мистецтва, а разом з тим і вчитися. Крім того, здобувати нових друзів", – зазначив директор департаменту культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Для гостей міста організатори підготували велику програму дозвілля, зокрема – екскурсії містом, танцювальні вечори "Зустріч друзів", святкові дискотеки, поїздку в Яремче та Буковель.

"На цьому фестивалі присутня позитивна емоція. Ми спостерігаємо, як колективи, батьки учасників, вболівальники підтримують свої колективи. Інколи в залі буває дуже гаряче, атмосфера приємна. Це дозволяє нашим дітям демонструвати свої вміння, можливості, а інколи навіть дивувати", – зауважив директор департаменту молодіжної політики і спорту Віталій Матешко

Фестиваль триватиме три дні і завершиться 17 лютого.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: