fbpx

На Прикарпатті громада села домоглася звільнення директора, який розбирав свою школу на цеглу

Суспільство 19:30, 10.06, 2015

Громадськість Надвірнянщини за підтримки партії "ВОЛЯ" домоглася звільнення директора Назавизівської школи Ярослава Будзака, якого звинувачують у розкраданні майна недобудованого навчального закладу. Суму збитків оцінюють у 200 тис. гривень.

Наказ про звільнення директора школи перед громадськістю зачитав новопризначений начальник відділу освіти РДА Степан Северилов.

Про це повідомила громадський активіст і член ради партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк.

"У недобудованому корпусі навчального закладу розібрали перестінки на двох поверхах. Мешканці села звернулись в правоохоронні органи та розпочали громадський контроль за розслідуванням цього злочину. У розкраданні цегли звинуватили тільки одну людину, якій інкримінують крадіжку 100 цеглин та 80 половинок. А розібрано два поверхи, директора до відповідальності не притягли", – розповіла Тетяна Пришляк.

У 2014 році на добудову шкільного корпусу і дошкільного навчального закладу у селі виділили 500 тис. гривень. Наприкінці року було повернуто понад 122 тис. гривень. У школі досі не має їдальні, спортзалу, актового залу, бракує навчальних класів.

Нагадаємо, раніше громада Назавизова висловила недовіру директору школи Ярославу Будзаку. Вони направили відповідне рішення зборів села до голови Надвірнянської РДА та прокуратури. Люди також вимагають притягти Ярослава Будзака до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: